کاربر گرامی  خوش آمدید ... 

پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی

کارشناسی ارشد
1389
156
word
9 MB
3843
قیمت قدیم:۱۵,۶۰۰ تومان
قیمت: ۱۵,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ( M.Sc.)

    گرایش تغذیه دام و طیور

    چکیده

    آزمایش حاضر به‌منظور تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی اجرا شد. این تحقیق بر پایه طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل با استفاده از دو سطح اوره و سه سطح ملاس انجام شد. کیسه‌های نایلونی حاوی نمونه‌ها در شکمبه سه راس گوسفند نر توده قزل با متوسط وزن 5/2±50 کیلوگرم در ساعت‌های 2 تا 96 ساعت قرار داده شد و روند تولید گاز با روش تولید گاز آزمایشگاهی تعیین شد. ترکیبات شیمیایی انداره‌گیری شده شامل ماده خشک، پروتیین خام، خاکستر خام، عصاره اتری و دیواره سلولی و لیگنوسلولزی برای تیمارهای آزمایشی بود. با توجه به نتایج به‌دست آمده مشخص شد که استفاده از اوره و ملاس در عمل‌آوری کاه منداب تاثیر زیادی در افزایش مقدار تجزیه‌پذیری ماده خشک دارد به‌طوری‌که درصد تجزیه‌پذیری ‌موثر ماده خشک کاه منداب با سرعت عبور 2 درصد در ساعت از 36/18 درصد به 23/32 درصد رسیده است که تفاوت بین تیمارها معنی‌دار می­باشد بیش‌ترین مقدار مربوط به تیمار حاوی 4 درصد اوره و 4 درصد ملاس و کم‌ترین مقدار مربوط به تیمار شاهد می‌باشد و هم‌چنین در بین تیمارها از لحاظ انرژی قابل متابولیسم و قابلیت هضم ماده آلی تفاوت معنی‌داری وجود دارد که این مقادیر برای انرژی قابل متابولیسم بین 8/1780- 1236 کیلو‌کالری به ازای هر کیلوگرم ماده خشک و برای قابلیت هضم ماده آلی بین 17/52 - 41/35 درصد متغیر بود که بیش‌ترین مقدار مربوط به تیمار حاوی 4 درصد اوره و 4 درصد ملاس و کم‌ترین مقدار مربوط به تیمار شاهد می‌باشد. نتایج تحقیق نشان داد که عمل‌آوری کاه منداب با اوره و ملاس به طور توام تاثیر بهتری در بهبود  ارزش غذایی برای دام‌های نشخوارکننده دارد.

    واژه‌های کلیدی:  ارزش غذایی، کاه منداب، ملاس، اوره، کیسه های نایلونی، تولید گاز آزمایشگاهی

     

     

     

    مقدمه

    پس مانده‌های فیبری، عمده‌ترین ضایعات تولید شده از محصولات کشاورزی محسوب می‌شوند. که بر حسب شرایط هر منطقه مصارف گوناگونی دارند، ولی آن‌چه در پرورش دام اهمیت دارد، استفاده از پس مانده‌های فیبری در تغذیه دام است. دام‌های تغذیه شده با چنین موادی سالانه با تولید مقادیر فراوانی کود نقش مهمی در حاصل خیزی خاک‌های کشاورزی دارند. به همین دلیل شناخت منابع خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام گام موثری در توسعه دامپروری کشور است. لذا استفاده از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام‌ها از اولویت‌های مدیریت غذا محسوب می‌شود (بصیری، 1386). در سال‌های اخیر به سبب افزایش بی‌رویه جمعیت و تقاضای روزافزون محصولات و فرآورده‌های دامی در کشور و در برخی شرایط مدیریت نامناسب در جهت پاسخ به نیاز کشور و مواردی مانند عدم تعادل بین دام و مرتع باعث تخریب مراتع و منابع طبیعی شده است. لذا در حال حاضر شناخت کمی و کیفی منابع خوراکی سازگار در منطقه و استفاده بهینه آن حایز اهمیت است. اگرچه تحقیق و پژوهش در جهت شناخت ترکیبات شیمیایی و اجزاء مواد مغذی خوراک‌های دام و طیور بیش از یک‌صد سال سابقه دارد، ولی انجمن تحقیقات ملی امریکا[1] و انجمن تحقیقات کشاورزی انگلستان[2] پس از جنگ جهانی دوم اقدام به تهیه جداول استاندارد کردند و در نتیجه اهمیت شناخت ارزش غذایی خوراک‌ها آشکار شد، به نحوی‌که امروزه این جداول پایه اساسی تنظیم جیره‌های غذایی انواع حیوانات مزرعه‌ای محسوب می‌گردند، و از آن‌جایی که غلظت مواد مغذی و قابلیت استفاده از خوراک‌های دام وطیور بسیار متغیر می‌باشد. لذا شناخت ارزش غذایی منابع خوراکی و تهیه جداول استاندارد در هر منطقه امری ضروری به‌نظر می‌رسد. هم‌چنین با توجه به کم آبی‌های اخیر در منطقه آذربایجان، استفاده بهینه از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام‌ها امری ضروری بوده و در این میان کاه و کلش گیاه منداب یکی از منابع ناشناخته در تغذیه دام به شمار می‌رود. دانه روغنی منداب از سال‌های گذشته وارد ایران شده و تحقیقات متعددی بر روی آن انجام گرفته است. در سال‌های اخیر به دلیل توجه بیش‌تر به توسعه و ترویج منداب، سطح زیر کشت آن افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته و در سال زراعی 1387 تا 1388 به بیش از 150 هزار هکتار رسیده است. ویژگی‌های خاص گیاه منداب و سازگاری آن با شرایط مختلف آب و هوایی، اهمیت این محصول را بیش‌تر کرده و به عنوان نقطه امیدی جهت تأمین روغن خوراکی مورد نیاز کشور به‌شمار آمده است و بقایایی گیاهی آن علاوه بر تأثیر مثبت در مقدار ماده آلی خاک، می‌تواند در تأمین علوفه مورد نیاز دام‌داران نیز موثر واقع شود. با توجه به زیاد بودن سطح زیر کشت این دانه روغنی حتماً کاه و کلش زیادی از مزارع حاصل می‌شود و با توجه به ترکیبات شیمیایی این گیاه ارزش غذایی آن قابل مقایسه با کاه گندم و جو است. لذا برای استفاده بهتر و مطمئن‌تر از کاه منداب بهتر است که ترکیب شیمیایی و قابلیت تجزیه‌پذیری آن تعیین گردد. بخش عمده جیره غذایی  نشخوار کنند کان به ویژه در دوران خشک‌سالی از پس مانده‌های فیبری کشاورزی تامین می‌شود. قیمت پایین کاه می‌تواند به کاهش هزینه‌های تغذیه‌ای  به‌خصوص در زمستان کمک کند. ترکیب بوتانیکی باقیمانده (برگ، ساقه، کلش و دانه) و وجود هر نوع مواد خارجی (علف هرز، بذر علف هرز و خاک) کیفیت تغذیه‌ای کاه و کلشی را تعیین می‌کند. مقدار، ترکیب مواد مغذی، تجزیه‌پذیری و صفات فیزیکی بخش‌های یاد شده بر قابلیت هضم، خوش‌خوراکی و مقدار مصرف تاثیر گذار است. به‌عبارتی تغییر‌پذیری قابل ملاحظه‌ای در نسبت‌های محتویات بوتانیکی و کیفیت تغذیه‌ای کاه تولید شده از گونه‌ها و ارقام متفاوت دانه‌ها گزارش شده است (قربان نژاد، 1388). این آزمایش برای تعیین تجزیه‌پذیری ماده خشک، پروتیین و ماده آلی و برآورد انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و قابلیت هضم ماده خشک کاه منداب عمل‌آوری شده با ملاس و اوره، با استفاده از روش‌های کیسه‌های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی به اجرا درآمد.

    فصل اول

    بررسی منابع

     

    1-1- آشنایی با منداب

    1-1-1- تاریخچه تولید منداب در ایران و جهان

    منداب با نام علمی براسیکا ناپوس[3] از خانواده چلیپایان یا صلیبیان که در فرانسه Cols در کانادا و آمریکا به نام Canola و در انگلستانRapeseed  معروف است. نام انگلیسیRapeseed  وRape  از کلمه یونانیRapum   به‌معنای شلغم گرفته شده است (پورداد، 1377).

    اطلاعات موجود موید این نکته است که گیاه کلزا در هندوستان در حدود 2000 سال قبل از میلاد کشت می‌شد. در کتیبه‌های باقی مانده از سال‌های 200 تا 500 قبل از میلاد به گیاهان روغنی جنس براسیکا و ارزش دارویی آن‌ها اشاره شده است. از اوایل قرن شانزدهم، زراعت تجاری کلزا در هلند ثبت شده است. در آن زمان از روغن گیاه به‌عنوان سوخت چراغ و روان کننده ماشین‌های بخار استفاده می‌شد (ناصر امینی، 1388). کشت تجاری کلزا از سال 1942 در بخش‌های شمالی قاره آمریکا یعنی کشور کانادا شروع شده و امکان استفاده از روغن کلزا برای مصرف خوراکی از سال 1948 مورد توجه قرار گرفت و منجر به استخراج روغن خوراکی از کلزا در سال‌های 1956 تا 1957 شد. در سال 1968، اولین رقم کلزا با مقدار اسید اروسیک کم در کانادا تولید شد. در سال‌های 1972 تا 1977، مقدار اسید اروسیک روغن ارقام کلزا و شلغم روغنی به کم‌تر از 2 درصد کاهش یافت. در سال 1974، رقم تاور (Tower)  به‌عنوان اولین رقم دو صفر کلزا که هم مقدار اسید اروسیک و هم مقدار گلوکوزینولات آن کم بود، معرفی شد. در سال1981، تولید ارقام کلزا با مقدار گلوکوزینولات زیاد تقریباً متوقف شد. با توجه به توسعه کشت کلزا در کشورمان، می‌تواند به موازات توسعه کشت سایر دانه‌های روغنی در کاهش واردات روغن گیاهی موثر باشد (پورداد، 1377).

    در دو دهه گذشته آزمایش‌های به‌نژادی و به‌زراعی متعدد و متنوعی در بخش تحقیقات دانه‌های روغنی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بر روی گیاه کلزا صورت گرفته و منجر به معرفی چهار رقم کلزای اصلاح شده با نام‌های زرگل، طلایه، استقلال و ساری‌گُل شده است. سطح زیر کشت کلزا در سال پایه 1372 تا 1373؛ 5/94 هکتار، در سال زراعی 1379 تا 1380  برابر 25939  هکتار و در سال زراعی 1380 تا 1381 بالغ بر 70 هزار هکتار بوده و مقدار تولید آن در سال پایه برابر با 2/51  تن، در سال زراعی 1379 تا 1380 معادل 27950 تن و در سال زراعی 1380 تا 1381 بیش از 65000  تن بوده است. در ایران پیش بینی می‌شود که 360 هزار هکتار زمین در سال آخر اجرای برنامه توسعه فرهنگی اقتصادی به کشت کلزا  اختصاص می‌یابد که 130 هزار هکتار آن قرار است در اراضی دیم و سردسیر کشور باشد (شیرانی‌راد و دهشیری، 1381).

    1-1-2- اهمیت دانه منداب‌‌

    منداب به عنوان یک گیاه حاوی دانه‌های روغنی بیش از 2/13درصد از روغن خوراکی جهان را تأمین می‌کند (پورداد، 1377). دانه کلزا برای دو فرآورده اصلی یعنی روغن و کنجاله مورد استفاده قرار می‌گیرد، روغن می‌تواند برای استفاده انسان (به‌عنوان روغن خوراکی و مارگارین) و یا به‌صورت روغن صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. کنجاله منداب از لحاظ پروتیین غنی بوده و برای مصارف انسانی یا حیوانی می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. کیفیت روغن با تکیه بر الگوی اسیدهای چرب تعیین می‌شود در حالی‌که کیفیت کنجاله توسط عوامل ضد مغذی (خصوصاً گلوکوزینولات‌ها) و نسبت پروتیین و الیاف خام تعیین می‌گردد (عزیزی و همکاران، 1380). گیاهان جنس براسیکا بر حسب مقدار اسید اروسیک به دو گروه عمده تقسیم می‌شوند. دسته اول با علامت اختصاری HEAR[4]  مشخص می‌گردند که روغن آن‌ها بیش از 5 درصد اسید اروسیک دارد و مصرف خوراکی ندارند. دسته دوم با علامت اختصاری LEAR[5] ، مصرف خوراکی داشته وروغن آن‌ها کم‌تر از 5 درصد اسید اروسیک دارد. تکامل اصلاح کلزا از کلزای سنتی تا ارقام اصلاح شده به صورت ذیل است:

    - کلزای سنتی (HEAR) که هنوز هم تولید شده و حاوی 22 تا 60 درصد اسید اروسیک در روغن و 100 تا 205 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله می‌باشد.

    - ارقام یک صفر (LEAR)، معمولاً ارقام کانادایی بوده و حاوی کم‌تر از 2 درصد اسید اروسیک در روغن و 18 تا 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله می‌باشد.

    - ارقام دو صفر، نوع تکامل یافته ارقام یک صفر بوده و حاوی کم‌تر از 2 درصد اسید اروسیک در روغن و 18 تا 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله می‌باشد.

    - ارقام سه صفر، نوع اصلاح شده ارقام شلغم روغنی (منداب) بوده و اصطلاحاً به آن‌ها Candle می‌گویند که دارای حداقل مقدار اسید اروسیک، گلوکوزینولات و فیبر هستند (شیرانی‌راد و دهشیری، 1381).

    1-1-3- روغن منداب

    کلزا یکی از مهم‌ترین گیاهان روغنی جهان است که دانه آن حاوی 40 تا 45 درصد روغن می‌باشد (پورداد، 1377). روغن کلزا مانند سایر روغن‌های گیاهی فاقد کلسترول است. از آن‌ جایی که مصرف کلسترول زیاد در جیره غذایی رابطه مثبتی با افزایش کلسترول خون و بروز بیماری‌های قلبی دارد، از نقطه نظر تغذیه انسانی حایز اهمیت است یکی دیگر از خصوصیات روغن کلزا، داشتن مقدار کم اسیدهای چرب اشباع و مقدار نسبتاً زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه مثل اسید اولئیک و مقدار متوسطی از اسیدهای چرب غیر اشباع با پیوند دوگانه مثل اسید لینولئیک و لینولنیک است (منصوری، 1373). در حقیقت گزارش شده که در صورت استفاده از روغن کلزا در جیره جوجه‌های گوشتی مقدار اسید استئاریک و پالمیتیک کاهش، اما مقدار اسید لینولئیک در بافت عضلانی افزایش می‌یابد (زب، 1998).

    1-2-طبقه‌بندی مواد خوراکی

    مواد خوراکی را به طرق مختلف می‌توان طبقه‌بندی کرد. طبقه‌بندی مواد خوراکی می‌تواند بر اساس منشاء خوراک (گیاهی یا حیوانی)، مواد مغذی موجود یا خصوصات فیزیکی (علوفه – کنسانتره) انجام شود. یکی از روش‌های طبقه بندی که امروزه به‌ طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد روش طبقه بندی انجمن تحقیقات ملی آمریکا می‌باشد. در این روش خوراک‌ها دارای یک شماره گذاری بین المللی هستند. در مجموعه فرهنگ بین المللی لغات بیش از 18000 نوع ماده خوراکی که از منابع گسترده مختلفی تأمین می‌شوند ذکر گردیده است (بصیری، 1386).

    مواد خشبی از مواد خوراکی حجیم هستند و مقدار الیاف خام موجود در آن‌ها بیش از 350 گرم در هر کیلوگرم ماده‌ خشک است و از لحاظ ارزش غذایی دارای TDN کم‌تر از 60 درصد هستند. مواد خشبی به اشکال گوناگون یافت می‌شوند. مشخصه عمومی همه آن‌ها این است که همگی منشاء گیاهی دارند و از طریق فتوسنتز شکل گرفته‌اند. ارزش غذایی و قابلیت تبدیل آن‌ها بستگی به درجه حرارت، مقدار بارندگی، حاصل‌خیزی خاک و استفاده از کودها و غیره دارد. بعضی از علوفه‌های خشبی مانند گراس‌ها و لگوم‌ها اختصاصاً به‌ عنوان غذای حیوانات کشت و بقیه که به‌عنوان خوراک دام مصرف می‌شود بقایا و پس‌مانده‌های کشاورزی هستند که برای مصرف انسان کشت می‌شوند (بصیری، 1386).

    1-3- ضایعات محصولات کشاورزی

    فرآیند تولید محصولات کشاورزی در مزارع و هم‌چنین فرآوری این محصولات در کارخانجات صنایع غذایی، همراه با تولید ضایعاتی است که با عنوان پس‌مانده‌ها یا ضایعات محصولات کشاورزی شناخته می‌شوند (بصیری ، 1386).

    - این ضایعات در سه گروه طبقه‌بندی می‌شوند.

    الف) ضایعات کشاورزی با کیفیت خوب: به‌دلیل داشتن مقدار قابل توجهی انرژی، پروتیین و مواد معدنی، خوراک پرارزشی برای انواع دام به شمار می‌آید. این ضایعات بیش‌تر در جیره غذایی دام‌های غیر نشخوارکننده (خوک، ماکیان و اردک) و هم‌چنین تولید شیر و گوشت دام‌های نشخوار کننده به‌طور وسیع استفاده می‌شود، مانند کیک‌ها و کنجاله‌ های برخی از دانه‌های روغنی.

    ب) ضایعات کشاورزی با کیفیت متوسط: ارزش غذایی کم‌تر از ضایعات گروه اول است و برای استفاده در جیره هر دو گروه نشخوارکننده و غیر نشخوارکننده مناسب است مانند کنجاله نارگیل و کنجاله هسته خرما.

    ج) ضایعات کشاورزی با کیفیت کم یا پس‌مانده‌های فیبری با ویژگی‌های مشترکی مانند دیواره سلولی به شدت لیگنینی شده و پروتیین خام ناچیز، بزرگترین گروه از ضایعات کشاورزی را تشکیل می‌دهند. مانند انواع کاه‌ها، ساقه‌ها، ضایعات حاصل از برخی کارخانه‌های صنایع غذایی، سرشاخه‌ها، و برخی گیاهان مثل انتهای گیاه نیشکر از این گروه هستند.

    تغذیه دام‌های نشخوارکننده با منابع غذایی موجود زمینه تحقیقات گسترده‌ای در جهت امکان استفاده از باقیمانده‌های زراعی و محصولات فرعی صنایع کشاورزی را مهیا کرده است.

     Abstract

     

    This study was conducted to determine the nutritive value of urea/molasses treated canola straw using in situ (nylon bags) and in vitro gas production techniques. Treatments arranged in complete randomize design and factorial experiments with three levels of molasses (0, 2 and 4%) and two levels of urea (0 and 4%). Nylon bags containing treated or untreated canola straw were suspended in rumen of three rumen fistulated Ghezel rams (body weight; 50 ± 2.5 kg) rumen at 2 to 96h, and gas production characteristics were measured using conventional in vitro gas production procedure. Results showed that, using urea and molasses for treating canola straw, lead to significant increase in  effective degradability (ED) of dry matter at passage rate of 2%/h (from 18.36 to 32.23%) and also metabolisable energy (ME) content and organic matter digestibility (OMD) were increased significantly by treating (1236-1780.8 Kcal/Kg and 35.44-52.17%, respectively). The higher and lower ED, ME and OMD were obtained in 4% molasses+4% urea treated and untreated (control) canola straw. In conclusion, it can be said that mixed treating of 4% molasses+4% urea is the better treatment for increase nutritive value of canola straw for ruminants.

     

    Key words: nutritive value, canola straw, urea, molasses, nylon bags, gas production 

  • فهرست و منابع پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی

    فهرست:

    چکیده 1

    مقدمه. 2

    فصل اول.. 4

    بررسی منابع.. 4

    1-1- آشنایی با منداب... 5

    1-1-1- تاریخچه تولید منداب در ایران و جهان. 5

    1-1-2- اهمیت دانه منداب‌‌ 6

    1-1-3- روغن منداب... 7

    1-2- طبقه‌بندی مواد خوراکی.. 8

    1-3- ضایعات محصولات کشاورزی.. 9

    1-4- اهمیت استفاده از کاه و سایر ضایعات کشاورزی در تغذیه نشخوارکنندگان. 10

    1-5- عوامل موثر بر ارزش غذایی و مصرف کاه 10

    1-6- فن آوری های موجود برای بهبود ارزش غذایی باقی مانده های زراعی.. 11

    1-6-1- فرآیند و عمل‌آوری شیمیایی بر روی ضایعات کشاورزی.. 12

    1-6-2- ویژگی های یک ماده شیمیایی مناسب برای عمل‌آوری.. 12

    1-6-3- چگونگی تاثیر مواد شیمیایی بر دیواره سلولی.. 13

    1-6-4- تاثیر مواد قلیایی در  مقدار مصرف ماده خشک و قابلیت هضم پس مانده‌های فیبری.. 15

    1-6-5- استفاده از اوره در عمل‌آوری.. 15

    1-6-5-1-  تجزیه اوره 16

    1-6-5-2- رطوبت... 16

    1-6-5-3- مقدار اوره 18

    1-6-5-4- درجه حرارت... 18

    1-6-5-5- مدت زمان فعل وانفعال. 19

    1-6-5-6- آنز یم اوره‌آز. 19

    1-6-6- اثر متقابل طول مدت عمل‌آوری با دمای محیط.. 20

    1-6-7- ملاس.... 21

    1-7- اهمیت شناخت دستگاه گوارش حیوان نشخوارکننده در برآورد ارزش غذایی خوراک... 21

    1-7-1- شرایط محیطی شکمبه. 22

    1-7-2- میکروارگانیسم‌های موجود در شکمبه. 24

    1-7-2-1 باکتری‌‌‌‌ها 24

    1-7-2-2- پروتوزویرها 25

    1-7-2-3- قارچ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها 26

    1-7-2-4- باکتریوفاژها 27

    1-8- مطاله الگوی تخمیر خوراک... 28

    1-9- ترکیبات ضد مواد مغذی.. 28

    1-10- مطالعه اثر تجمعی خوراک‌ها در شکمبه. 29

    1-11- مطالعه اثر همزمانی مواد مغذی.. 29

    1-12- هضم میکروبی کربوهیدرات‌ها 30

    1-13- تاریخچه ارزشیابی خوراک‌ها 33

    1-13-1- روش‌های ارزیابی مواد خوراکی.. 34

    1-13-1-1- روش‌های شیمیایی.. 34

    1-13-1-2- روش‌های بیولوژیکی.. 36

    1-13-1-3- برآورد قابلیت هضم به روش حیوان زنده 36

    1-14- روش کیسه‌های نایلونی.. 37

    1-14-1- فاکتورهایی که در روش کیسه‌های نایلونی باید مد نظر قرار بگیرند. 39

    1-14-2- تفسیر نتایج حاصله از روش کیسه‌های نایلونی.. 45

    1-15- مزایا و محدودیت‌های روش کیسه‌های نایلونی.. 47

    1-15-1 مزایای روش کیسه‌های نایلونی.. 47

    1-15-2- محدویت‌های روش کیسه‌های نایلونی.. 48

    1-16- بررسی تأثیر نرخ هضم و نرخ عبور بر درصد ناپدید شدن مواد از شکمبه. 49

    1-16-1- تأثیر نرخ عبور بر درصد ناپدید شدن مواد غذایی در شکمبه. 51

    1-17- فاکتورهای موثر بر روی نرخ عبور شکمبه‌ای.. 52

    1-17-1- مقدار مصرف خوراک... 52

    1-17-2- دما 53

    1-17-3- نسبت کنسانتره به علوفه. 53

    118 روش‌های آزمایشگاهی برآورد قابلیت هضم خوراک... 54

    1-19- روش تولید گاز آزمایشگاهی.. 55

    1-19-1- روش کار و شرح مراحل در روش تولید گاز. 56

    1-19-1-1- آماده سازی نمونه‌های خوراکی مورد آزمایش.... 56

    1-19-1-2- جمع آوری (استحصال) مایع شکمبه از حیوان نشخوارکننده 57

    1-19-1-3- تهیه محلول شکمبه - بافر. 57

    1-19-1-4-انکوباسیون سرنگ‌ها و ثبت مقدار گاز تولید شده در ساعت‌های مختلف.... 57

    1-19-1-5- انکوباسیون سرنگ‌های بلانک و ثبت مقدار گاز تولیدی جهت اصلاح خطا 58

    1-19-2- اساس کار و منشا تولید گاز در روش تولید گاز. 58

    1-19-3- مقدار ماده خوراکی مورد استفاده در هر سرنگ.... 62

    1-19-4- تاریخچه و سیر تکاملی روش گاز آزمایشگاهی.. 62

    1-19-5- مقایسه نتایج و رابطه بین روش گاز آزمایشگاهی با روش‌‌های دیگر. 64

    1-19-6- شباهت،تفاوت،محاسن و معایب روش تولید گاز نسبت به سایر روش‌ها 65

    1-19-7- موارد کاربرد و استفاده از روش تولید گاز آزمایشگاهی.. 67

    فصل دوم. 69

    مواد و روش‌‌ها 69

    2-1- مکان و زمان انجام آزمایش.... 70

    2-2- نحوه نگهداری و طول مدت سازگاری گوسفندان. 70

    2-3- نحوه تهیه مواد آزمایشی و روش نمونه برداری.. 70

    2-4-تیمارهای آزمایشی.. 71

    2-5-  مدل آماری طرح آزمایشی.. 71

    2-6-  انتخاب دام. 72

    2-7- مشخصات جغرافیای و اقلیمی دشت مغان. 72

    2-8- نحوه انجام کیسه‌گذاری در گوسفندان. 73

    2-9- نحوه محاسبه مقدار ناپدید شدن ماده خشک در روش کیسه‌های نایلونی.. 74

    2-10- نحوه محاسبه مقدار پروتیین خام ناپدید شده‌ 74

    2-11- تجزیه پذیری ماده آلی.. 75

    2-12- نحوه محاسبه فرآسنجه‌های تجزیه‌پذیری با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی.. 75

    2-13- اندازه‌گیری تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی.. 76

    2-14- برآورد مقدار انرژی قابل متابولیسم با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی و روش تولید گاز آزمایشگاهی.. 77

    2-15- برآورد قابلیت هضم ماده آلی با استفاده از  تولید گاز آزمایشگاهی.. 78

    2-16- برآورد قابلیت هضم ماده خشک با استفاده از فرآسنجه‌های تولید گاز. 78

    فصل سوم. 80

    نتایج و بحث... 81

    3-1- تجزیه شیمیایی.. 81

    3-2- تجزیه‌پذیری.. 82

    3-2-1- تجزیه‌پذیری ماده خشک.... 83

    3-2-2- تجزیه پذیری ماده آلی.. 91

    3-2-3-تجزیه پذیری پروتیین خام. 98

    3-3- برآورد انرژی قابل متابولیسم با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی.. 105

    3-4 - تولید گاز آزمایشگاهی.. 106

    3-5 – برآورد انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و فابلیت هضم ماده آلی.. 106

    3-6- رابطه بین برآورد انرژی قابل متابولیسم از طریق روش‌های کیسه‌های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی.. 113

    نتیجه‌گیری و پیشنهادها 116

    پیوست‌ها 114

    فهرست منابع.. 125

    چکیده انگلیسی.. 139

     

     

    منبع:

    بصیری، ش. 1386. عمل‌آوری و غنی‌سازی مانده‌های فیبری در تغذیه دام. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر.

    بی نام. 1371. نقش و اهمیت غنی سازی کاه و محصولات فرعی کشاورزی در تغذیه دام. تغذیه دام و طیور 1، شماره 25:2-24.

    پایا، ح. 1386. تعیین گوارش پذیری و تجزیه پذیری مواد خوراکی به روش‌های in vivo،  in situ و in vitro پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی. دانشگاه تبریز.

    پورداد، س. 1377. آشنایی با گیاه منداب و زراعت آن. انتشارات مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانشاه. ص. 4-1.

    تقی‌زاده، ا. و پ. فرهومند، 1386. تغذیه علمی گاو شیری. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه، ص. 27-2.

    تیموری، ا. ا.، ص. کریم‌زاده و ح. میرزایی. 1386. تغذیه کاربردی گاوهای شیری. نشر آوای مسیح. ص.250-241.

     خسروی‌فر، ا. 1387. تعیین انرژی قابل متابولیسم و روند تجزیه‌پذیری کیک زیتون با استفاده از روش کیسه‌های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی. پایان‌نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکده کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر.

     ستاری شیراز، م. 1383. گزارش نهایی طرح شناسایی و انتخاب هدف‌مند مکان‌های مطالعاتی در خاک‌های تحت کشت، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان).

     شیرانی‌راد، ا. و ع. دهشیری. 1381. راهنمای منداب (کاشت، داشت و برداشت)، انتشارات آموزش کشاورزی کرج. ص. 13-1.

    صدیقی، ه. 1387. تعیین انرژی قابل متابولیسم و روند تجزیه‌پذیری ضایعات کارخانه‌های ماکارونی با استفاده از روش تولید گاز و کیسه‌های نایلونی در گوسفند. پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر.

    صوفی، س. و ح. جان‌محمدی. 1379. تغذیه دام (ترجمه). انتشارات پریور. ص. 44-437.

    صیادی، ع. ج. و ب. نویدشاد. 1380. احتیاجات انرژی و پروتیین در نشخوارکنندگان. انتشارات حق‌شناس.

     عزیزی، م. و ا. سلطانی. 1380. منداب، فیزیولوژی، زراعت، به‌نژادی، تکنولوژی زیستی (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ص. 155.

    محبی، م. 1384. بیماری‌های متابولیک گاوهای شیری- سبب‌ها، پیامدها و پیش‌گیری. مرکز انتشارات دانشگاه شیراز. ص. 139-94.

    منافی راثی، ح.، ی. روزبهان و ح. نوروزیان. 1379. تعیین ارزش غذایی برخی از خوراک‌های دام استان گیلان با استفاده از دو روش آزمایشگاهی و کیسه‌های نایلونی. علوم کشاورزی مدرس. شماره 3. ص. 21-11.

    قربان نژاد ، ع. 1388.  تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی کاه گندم عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌های نایلونی. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکاه آزاد اسلامی واحد شبستر.

    منصوری، ه. 1373. نقش منداب در تغذیه دام و طیور. مجله پژوهش و سازندگی. شماره 23. ص. 53-48.

    منصوری، ه.، ع. نیکخواه، م. رضاییان، م. مرادی و س. ا. میرهادی. 1382. تعیین میزان تجزیه‌پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه‌های نایلونی. مجله علوم کشاورزی ایران. ج 34 (2): 507-496.

    مهرداد‌، ن.، م. علیخانی و غ. ر. قربانی. 1383. تأثیر چین و مرحله رشد بر ترکیب شیمیایی و تجزیه‌‌پذیری یونجه. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. سال هشتم. 2: 159-167.

    ناصر امینی، پ. 1388. تعیین ارزش غذایی کاه منداب با استفاده از تکنیک کیسه های نایلونی و تولید گاز آزمایشگاهی. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشکاه آزاد اسلامی واحد شبستر.

     نیکخواه، ع. و ع. محرری. 1375. تغذیه پروتیین در نشخوارکنندگان (ترجمه). موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران.

    نیکخواه، ع. و ح. امانلو. 1381. مواد مغذی مورد نیاز گاوهای شیری (ترجمه). انتشارات دانشگاه زنجان. ص. 143-53.

    نیکخواه، ع و ح، امانلو 1374. اصول تغذیه و خوراک دادن دام. انتشارات جهاد دانشگاهی زنجان. (ترجمه).

    Abas, I., H. Ozpinar, H. Can Kutay, and R. Kaharaman. 2003. Determination of the metabolizable energy (ME) and net energy lactation (NEL) contents of some feeds in the marmara region by in vitro gas technique. Turk. J. Vet. Anim. Sci. 29:751-757.

    Adapa, P., L. Tabil, and G. Schoenau. 2009. Compaction characteristics of barley, canola, oat and wheat straw. Elsevier. Canada. 335-344.

    Adesogan, A. T. 2000. What are feeds worth? A critical evaluation of selected nutritive value methods. Proceedings 13th Annual Florida Ruminant Nutrition Symposium, pp 33-47.

    Agbagla-Dohnani, A., P. Noziere, G. Clement, and M. Doreau. 2001. In sacco degradability chemical and morphological composition of 15 varieties of European rice straw. Anim. Feed Sci. Technol. 94: 15-27.

    AOAC. 1990. Official Method of Analysis. (15th Edn.), Washington DC, USA: Association of Official Analytical Chemists, p: 66-88.

    Bailey, C. C. 1962. Rates of digestion of swallowed and unswallowed dried grass in the rumen. Can. J. Anim. Sci. 42: 49-54.

    Balch, C. C., and V. W. Johnson. 1950. Factors affecting the utilization of food by dairy cows 2 factors influencing the rate of breakdown of cellulose (cotton threat) in the rumen of the cow. Brt. J. Nut. 4: 389-394.

    Bhargava, P. K., and E. R. Ørskov. 1987. Manual for the use of nylon bag technique in the evaluation of feed stuff. The Rowett Ress. Ins. Bucksburn, Aberdeen. Scotland.

    Blummel M., H. Steingass and K. Becker. 1997. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and 15N incorporation and its implication for the prediction of voluntary feed intake of roughages. Brt. J. Nut. 77: 911-921.

    Blummel, J. M. W., and E. Ørskov. 1993. Composition of in vitro gas production and nylon bag degradability of roughages in predicting food intake in cattle. Anim. Sci. Technol. 40: 109-119.

    Blummel, M., and K. Becker. 1997. The degradability characteristics of fifty-four roughages and roughage neutral detergent fibers as described by in vitro gas production and their relationship to voluntary feed intake. Br. J. Nutr., 77: 757-768.

    Broderic, A.,  R. Wallace, E. R. Orskov and L. Hansen. 1988. Comparison of estimates of ruminal protein degradation by in vitro and in situ methods. J. Anim. Sci. 1736-1745.

    Chabaca, R., S. Triki, A. Larwence, M. Paynot and J. L. Tisserand. 2002. Effect of ammonia treatment condation of wheat straw on organic matter‌degradation measured in situ and by the gas test method. Anim. Res. 51: 217-225.

    Chaudhry, A. S. 1998. Chemical and biological procedures to upgrade straw for ruminants. Nut. Ah, & Reviews (B) 68:319-331.

    Chesson, A., A. H. Gordon, and J. A. Lower. 1983. Substituent gropes linked by alkali labile bonds to arabinose and xylose residues of legume grass and cereal straw cell walls their fate during digestion by rumen microorganism. J. Sci. Agr. 35: 1330-1340.

    Damiran, D., D. Delcurto, W. Bohnert, and G. D. plusipher. 2002. Comparison of techniques and grinding size to estimate digestibinity of forage base rumen diets Proceeding. Westem section, Ame. Soc. Anim. sci. 10: 57-60.

     DePeters, E. J., G. Getachew, and J. G. Fadel. 2003. In vitro rumen gas production as a method to compare fermentation characteristics of steam flaked corn. Anim. Sci. Technol. 105: 109-122.

    Dewhurst, R. J., R. T. Evans, N. D. Scollan, J. M. Moorby, R. J. Merry, and R. J. Wilkins. 2003. Comparison of grass and legume silages for milk Production responses with different levels of concentrate. J. Dairy. Sci. 86: 2598-2611.

    Dias-da-silva, A. A., A. Mascarenhas-Ferreira, and C. V. M. Guedes. 1988. effects of, moisture level, and treatment and soya bean addition on the nutritive value of urea  treatment maize Stover. Anim. Sci. Technol. 19: 67-77.

    D'Mello, J. P. F. 2000. Farm animal metabolism and nutrition. CABI Publishing.

    Erdman, R. A. 1998. Dietary buffering requirements if the lactating dairy cow: A review. J. Dairy Sci. 71: 3246-3266.

    Fedorak, P. M., and S. E. Herudey. 1983. A simple apparent for measuring gas production by methanogenic culture in serum bottles. Environ. Technol. 4: 425-432.

    Frutos, P., G. Hervas, G. Ramos, F. J. Giraldes, and A. R. Montecon. 2002. Condensed tannin content of several shrub species from a mountain area in northern spain and its relationship to various indicators of nutritive value. Anim. Sci. Technol. 95: 215-226.

    Galyean, M. L., and F. N. Owans. 1998. Fermentation, digestion and passage in ruminants fed roughage and concentrate diets. In: Proc. of the Southwest Nutrition and Management Conference, Univ. of Arizona, Tucson. 78-97.

    Gasmi-Boubaker, A., C. Kayouli, and A. Buldgen. 2005. In vitro gas production and its relationship to in situ disappearance and chemical composition of some Mediterranean browse species. Anim. Sci. Technol. 123: 303-311.

    Getachew, G., E. J. De-Peters, and P. H. Robinson. 2004. In vitro gas production provides effective method for assessing ruminant feeds. Cali. Agri. 58: 54-58.

    Getachew, G., G. M. Crovetto, M.  fondevila, U. Krishna moorthy, B. Singh, M.  Spanghero, H.  Steingass, P. H.  Robinson, and M. M. Kailas. 2002. Laboratory variation of 24 h in vitro gas production and estimated metabolizable energy values of ruminant feeds. Anim. Sci. Technol. 102: 169-180.

    Getachew, G., H. P. S. Makkar, and K. Becker. 2000. Effect of polyethylene glycol on in vitro degradability and microbial protein synthesis from tannin-rich browse and herbaceous legumes. Brt. J. Nutr. 84: 73-83.

    Getachew, G., H. P. S. Makkar, and K. Becker. 2000. Tannins in tropical browses: Effects on in vitro microbial fermentation and microbial protein synthesis in media containing different amounts of nitrogen. J. Agric. Chem. 48: 3581-3588.

    Getachew, G., M. Blummel, H. P. S. Makkar, and K. Becher. 1998. In Vitro gas measuring technique for assessment of nutritional quality of feeds: A review. Anim. Sci. Technol. 72: 261-281.

    Getachew, G., P. H. Robinson, E. J. De Peters, and S. J. Taylor. 2004. Relationships between chemical composition, dry matter degradation and in vitro gas production of several ruminants feed. Anim. Sci. Technol. 115: 227-246.

    Giger-Reverdin, S., P. Morand-Fehr, and D. Sauvant. 2003. How to evaluate the degradation of feedstuffs for ruminants? Comparison of the gas-test and in situ methods from a literature review. Opt. Med. Seri. 67: 321-326.

    Givens, D. I. 1994. Assessment of forage quality with particular reference to protein. Proceedings of the conference on Metabolisable protein and forage evaluation. Society of Chemical Industry, London.

    Hadjipanayiotou, M. 1994. Laboratory evaluation of ensiled crude olive cake to lactating chois ewes, Damascus goats and Friesian cows. Livest. Prod. Sci. 59: 61-66.

    Heady, H. F., and R. D. child. 1994. Rangeland ecology and management wesriew press, Inc. P: 39-59.

    Hobson, P.N., and C.S. Stewart. 1997. The rumen microbial ecosystem. Published by Blackie Academic and Professional, LONDON.

    Hristov, A. N., and K. Ropp. 2003. Effect of dietary carbohydrate composition and availability on utilization of ruminal ammonia nitrogen for milk protein synthesis in dairy cow. J. Dairy Sci. 86: 2416-2427.

    Huntington, J. A., and D. I. Givens. 1995. The in situ technique for studying the rumen degradation of feeds: A review of the procedure. Nut. 65: 65-9 3.

    Jerry, L., and H. Dcarlton. 1995. Comparative nutritive value of range forage. Range managent principle and practice. 6:724.

    Jordan, R. 1990. Stategies for Feedhng the Ewe Flock. Characteristics of feedstuffs for Sheep. Commuication and Educaion Technology Service, University of Minnesota Extension Service.

    Joy, M., J. D. andueza, and F. Nunos, 1992. Influencia de la dosis de urea humedad el treatamiento con urea ceanote demaze. ITEA. 16:33-35.

    Kamalak, A. 2004. Prediction of dry matter intake and dry matter digestibilities of some forages using the gas production technique in sheep. Turk. J. Vet. Anim. Sci. 517-523.

    Kamalak, A., O. Canbolat, Y. Gurbuz, and O. Ozay. 2005. Comparison of in vitro gas production technique With in situ nylon bag technique to estimate dry matter degradation. Czech. J. Anim. Sci. 50: 60-67.

    Kamra, D. N. 2005. Rumen microbial ecosystem. Cur. Sci. 89: 124-135.

    Kaya, I., S. Yildiz, and A. Oncuer. 2004. Nutritive value of pastures in kars district II. Degredation kinetics in the rumen with respect to stage of maturity. Turk. J. Vet. Anim. Sci. 28: 281-287.

    Kennedy, P. M., R. J. Christopherson, and L. P. Millingan. 1976. The effect of cold exposure of sheep on digestion, rumen turnover and efficiency of microbial synthesis. Brt. Nut. 36: 231-242.

    Khazaal, K.,  M. T Denthino, J. M. Ribriro, and E. R. Ørskov. 1993. A comparison of gas production during incubation with rumen contents in vitro and nylon bag degradation as predictos of apparent digestibility in vivo and the voluntary in take of hays. Anim. Prod.. 57: 105-112.

    Khazaal, K., M. T. Denthino, J. M. Ribrio and E. R. Ørskov. 1993. A comparison of gas production during incubation with rumen contents in vitro and nylon bag degradation as predictors of apparent digestibility in vivo and the voluntary intake of hays. Animal Production, 57: 105-112.

    khazaal. K., M. T. dentthino, J. M. Ribriro, and E. R. Ørskov. Acomparison of gas production during incubation with rumen contents in vitro and nylon bag degradation as predictors if apparent digestibility intake of hays. 57:105-112.

    Kibon, A., and E. R. Ørskov. 1993. The use of degradation characteristics of browse plants to predict intake and digestibility by goats. Anim prod. 57:247-251.

    Kitessa, S.,  P. C.  Flinn, and G. G. Irish. 1999. Comparison of methods used to predict the in vivo digestibility of feed in ruminants. Special issue: Premium grains for livestock. Australian J. Agric. Res. 50: 825-841.

    Krishnamoorthy, U., H. Soller, H. Steingass, and K. h. Menk. 1995. Energy and protein evaluation of tropical feedstuffs for whole tract and ruminal digestion by chemical analysis and rumen inoculums studies in vitro. Anim. Sci. Tecnol. 52: 177-188.

    Krishnamorthy. U.,  H. Soller, H. Steingass, and K. H. Menke. 1991. A comparative study on rumen fermentation of energy supplements in vitro. J. Anim. Physio. Animal nutrition. 65:28-35.

    Kristina, H. 2004. Comparison of the rumen passage rates of different forages using rate-earth markers. Institutionen for husdjurens utfodring och vard, Swedish University of Agricultural Sciences, Department of Animal Nutrition and Management.

    Kundu, S. S., and V. D. Mudgal. 1985. Chemical changes and degradability of chemically treated wheat straw. Ind. J. Anim. Nut. 2: 157-161.

    Lanzas, C.,  D. G. Fox, and  A. N . Pell. 2006. Digestion kinetics of dried cereal grain. Anim. Sci. Technol. 48: 316– 729.

    Makkar, H. P. S. 2003. Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to over come detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Rum. Res. 49: 241-256.

    Makkar, H. P. S. 2003. Recent advances in the in vitro gas method for evaluation of nutritional quality of feed resources. Animal production and health section, Joint FAO/IAEA Division, International Atomic Energy Agency, Vienna, Austria.

    Mann, M. E., R. D. H. Cohen, M. E. Smart, and H. H. Nicholson. 1988. The feeding value of ammoniated flax straw and wheat chaff for beef cattle. Anim. Feed Sci. Technol. 21: 57-66.

    Marshall, D. and L. D. Stter. 1984. Evaluation of nitrogen solubility and the dacron bag technique as methods for estimating protein degradation in the rumen. J. Anim. Sci. 58: 714-724.

    Marshall, D., A. stern, and S. Calsamiglia. 1997. Alternative techniques for measuring nutrient digestion in ruminants. J. Anim. Sci. 75: 2256-2276.

    Martin Garcia, A. I., A. Moumen, D. R. Yanez Ruiz, and E. Molina Alcaide. 2003. Chemical composition and nutrient availability for goat and sheep of tow-stage olive leaves. Anim. Sci. Technol. 107: 61-74.

    McAllister, T. A., H. D. Bae, G. A. Jones, and K. J. Cheng. 1994. Microbial attachment and feed digestion in the rumen. J. Anim. Sci. 1994. 72: 3004-301.

    Mehrez, A. Z. and E. R. Ørskov. 1977. A study of the artificial fiber bag technique for determining the digestibility of feeds in the rumen. J. Agric. Sci.  88: 645-650.

    Menk, K. H.,  L. Raab, A. Salewski, H. Steingass, D. Fritz, and W. Scheider. 1979. The estimation of digestibility and metabolisable energy content of ruminant feedstuffs from the gas production when they incubated with rumen Liquor in vitro. J. Agric. sci. 93: 217-222.

    Menke, K. H., and H. Steingass, 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and gas production using rumen fluid. Anim. Res. Dev. 28: 7-55.

    Michell, P. J. 1974. Gross energy Levels in regrowths of six pastur species, and relations with digestibility and chemical composition. Aust. J. exp. Agri. Anim. 14: 33-37.

    Min, B. R., T. N. Barry, G. T. Attwood, and W. C. McNabb. 2003. The effect of condensed tannins on the nutrition and health of ruminants fed fresh temperate forages: a review. Anim. Sci. Technol. 106: 3-19.

    Munoz, F., M. Joy, R. Facci, and  X. Alibes. 1991. Treatment of lingo-celloulosic residues with urea. Influence of dosage, moisture, temperature and addition of ureases. Ann. Zootech. 40: 215-225.

    Nocek, J. E., W. P. Kautz, J. A. Z. Leedle, and E. Block. 2003. Direct-fed microbial supplementation on the performance of dairy cattle during the transition period. J. Dairy. Sci. 86: 331-335.

    Odenyo, A. A., and P. O. Osuji. 1998. Tannin-tolerant ruminal bacteria from East African ruminants. Can. J. Microbiol. 44: 905-909.

    Ørskov, E. R., and I. MC-Donald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurement weight  according to rate of passage. J. Agric. Sci. 92: 499-503.

    Ørskov, E. R. 1993. Appropriate roughage evaluation systems and its relevance to upgrading, and supplementation and evaluation of ruminal potential. In: Increasing livestock production through utilization of local resourcas. Proceeding of the International Conference on Increasing Livestock Production Through Utilization of Local resources. pp. 18-22.

    Ørskov, E. R. 2000. The in situ technique for the stimation of forage degradability. In: D. I. Givens, E. Owen, R. F. E. Axford, and H. M. Omed (Editors), Forage Evaluation in ruminant nutrition. CABI Publishing, Wallingford, UK, p. 175-188.

    Osuji, P. O., I. V. Nsahlai, and H. Khalili. 1993. Feed evaluation. ILCA Manual 5. ILCA( International Livestock Centre for Africa), Addis Ababa, Ethiopia. 40 pp.

    Pell, A.N., and  P.  Schofeld. 1993. Computerized monitoring of gas production to measure forage digestion in vitro. J. Dairy. Sci. 76: 1063-1073.

    Perchellet, E. M., H. U. Moutaseb, H. P. S. Makkar, and P. Perchellet. 1996. Ability of tannins extracted from various tree leaves to inhibit the biomarkers of tumor promotion in mouse skin in vivo. Int. J. Oncol. 9:801-809.

    Prasad, C., S.  wood, and K. T. Sampath. 1994. Use of in vitro gas production to evaluate rumen fermentation of untreated and urea treated finger millet straw (Eleusine coracana) supplemented with different level of concentrate. J. sci. Agric. 65:457-464.

    Rodriguez, H. 1968. The in vivo bag technique in digestibility studies Revista Cubana de Ciencia Agricola (English edition). 2: 77-81.

    Rymer, c., J. A. Huntington, and D. I. Givens. 1999. Effects of inoculum preparation method of inoculation and pre-soaking the substrate on gas production profile of high temperature dries grass. Anim. Sci. Technol. 78:199-213.

    Saadullah, M. M. Hague, and F. Dolberg. 1981. Treatment of rice straw wit lime .trop-Anim. Prod. 6:2 Pp. 116-120.

    Soffi, R. G. C.,  J. R. Fahey, and L. L. Berger. 1982. In situ, in vivo digestibility and nutrient intakes by sheep of allkalitreated soybeen stover. J. Anim Sci. 55: 5.

    Sommart, K., D. S. Parker, P. Rowlinson, and M. Wanapat. 2000. Fermentation characteristics and microbial protein synthesis in an in vitro system using cassava, rice straw and dried ruzi grass as substrates. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 13:1084-1093.

    Sotohy, S. A., A. N. Sayed, and M. M. Ahmed. 1997. Effect of tannin rich plant (Acacia nilotica) on some nutritional and bacteriological parameters in goats. Deutsch-Tierarztl. Wochenschr. 104: 432-435.

    Sundstol, F., E. Coxworth, and D. N. Mowat, 1984. Improving the nutritive value of straw and other low quality roughages by treatment with ammonia. World Anim. 26: 13-21.

    Taghizadeh, A. 2004. Differentiation of energy supplement using in vitro fermentation rates generated with the nylon bag and gas production technique. Proceeding of The Canadian Society of Animal Science. p. 133.

    Taghizadeh, A., M. Hatami, G.A. Moghadam, and  A. M. Tahmasbi. 2006. Relationship between in vitro gas production and dry matter degradation of treated corn silage by urea and formaldehyde. J. Anim. Vet. Adv. 5: 1193-1196.

    Tilley, J. M. A., and R. A. Terry. 1963. A two Stage technique for the in vitro digestion of forage crops. J. Br. Grassland soci. 18: 104-111.

    Tuah, A. K., D. B. Okail,  E. R. Orskov,  D. Kyle,  W. Shand, J. F. D.   Greenhalgh, F. Y. Obese, and  P. K . Karikari. 1996. In sacco dry matter degradability and in vitro gas production characteristics of some Ghanaian feeds. Liv. Res. Dev. J. 8: 23-33.

    Valentin, S. F., P. E. V. Williams, J. M. Forbes, and D. Sauvant. 1999. Coparison of the in vitro gas production technique and the nylon bag degradability technique to measure short and long term processes of degradation. Anim. Nutr. PP. 81-99.

    Van Soest, P. J., and V. C. Mason. 1991. The influence of the Maillard reaction upon the nutritive value of fibrous feeds. Anim. Sci. Technol. 32: 45-53.

    Vanzant, E. S., R. C. Cochran, and E. C. Titgemeyer. 1988. Standardization of in situ techniques for ruminant feedstuff evaluation. J. Anim. Sci. 76: 2717-2729.

    Verma, M.L., and M. G. Jackson. 1984. Straw etc. in practical ration for cattle and buffalos. In Straw and  Other Fibrous By- products as Feed. Else. Ames.  pp. 414-430.

    Waghorn, G. C., and I. D. Shelton. 1997. Effect of condensed tannins in Lotus corniculatus on the nutritive value of pasture for sheep. J. Agric. Sci. 128: 365-370.

    Zeb, A. 1998. Possibilities and limitations of feeding rapeseed meal to broiler chicks. Ph.D. Thesis. Georg august university. Gottingen.

پروپوزال در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , گزارش سمینار در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , تز دکترا در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , رساله در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , پایان نامه در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , تحقیق در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , مقاله در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , تحقیق دانشجویی در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , مقاله دانشجویی در مورد پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی , پروژه دانشجویی درباره پایان نامه تعیین ارزش غذایی کاه منداب عمل‌آوری شده با استفاده از تکنیک کیسه‌ های نایلونی و تولید گاز‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ آزمایشگاهی

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول