کاربر گرامی  خوش آمدید ... 

گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

کارشناسی
1387
38
word
274 KB
4583
قیمت: ۳,۸۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

    سمینار کارشناسی       

    نانو تکنولوژی ، فناوری نوین

    نانوتکنولوژی فناوری جدیدی است که تمام دنیا را فراگرفته است و به تعبیر دقیق تر" نانو تکنولوژی بخشی از آینده نیست بلکه همه آینده است ". در این مقاله بعد از تعریف نانو به بیان دلایل کاربرد ها و ضرورت های توجه به این فناوری اشاره شده است.

    تعریف نانو تکنولوژی

    نانو تکنولوژی ، توانمندی تولید مواد ، ابزار ها و سیستم های جدید با در دست گرفتن کنترل در سطح مولکولی و اتمی و استفاده از خواص آنها درمقیاس نانو می باشد.

    علم نانو، عبارت است از مطالعه و پژوهش وسایل و ساختارهایی که درکوچکترین واحد دیمانسیون (200) نانومتر یا کوچکتر وجود دارند. از تعاریف فوق بر می آید که نانو تکنولوژی یک رشته نیست بلکه رویکرد جدیدی در تمام رشته هاست .برای نانو تکنولوژی کاربرد هایی را در حوزه های مختلف از غذا ، دارو تشخیص پزشکی و بیوتکنولوژی تا الکترونیک کامپیوتر، ارتباطات ، حمل ونقل ، انرژی ، محیط زیست ، مواد هوا و فضا و امنیت ملی بر شمرده اند : کاربرد های وسیع این عرصه و پیامد های اجتماعی سیاسی و حقوقی آن ، این فناوری را به عنوان زمینه فرا رشته ای و فرا بخش مطرح نموده است .

    هر چند آزمایش ها و تحقیقات پیرامون نانوتکنولوژی از ابتدای دهه قرن بیستم به طور جدی پیگیری شده اما اثرات تحول آفرین ، معجزه آور و باور نکردنی نانو تکنولوژی در روند تحقیق و توسعه باعث گردید که نظر تمامی کشور های بزرگ به این موضوع جلب گردد و فناوری نانو را به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های تحقیقاتی خویش طی دهه اول قرن بیست و یکم محسوب نمایند.

    به طوریکه ژاپن درسال 2001 ، 400 میلیون دلار و در سال2004 ، 960 میلیون دلار هزینه کرده است و آمریکا برای این امر در سال های 2005 - 2008 حدود7/3 بیلیون دلار اختصاص داده است .

     استفاده از این فناوری در کلیه علوم باعث شده است که تحقیقات در زمینه نانو به عنوان چالش اصلی علمی و صنعتی پیش روی جهانیان باشد . لذا محققین ، اساتید و صنعت گران ایرانی نیز باید در یک بسیج همگانی ، جایگاه و موقعیت خویش را در خصوص این موضوع مشخص نمایند و حضوری فعال و حتی رقابتی در این جایگاه ایجاد نمایند . برای چنین کاری طراحی یک برنامه منسجم فراگیر و همه جانبه اجتناب ناپذیر است .

    نانو تکنولوژی دارای سه شاخه نانو فناوری خشک ، مرطوب ، و محاسبه ای است که از نظر کاربردی در علوم مختلف به خصوص در ساخت و تولید مواد الکترونیکی- پزشکی و صنایع غذایی کاربرد دارد.

    نانو در جهان

    چهل سال پیش ریچارد فیمن متخصص کوانتوم نظری و دارنده جایزه نوبل در سخنرانی معروف خود در سال 1959 با عنوان آن پایین فضای بسیاری هست به بررسی بعد رشد نیافته علم مواد پرداخت. وی در آن زمان اظهار داشت اصول فیزیک ، تا آنجایی که من توانایی فهمش را دارم ، بر خلاف امکان ساختن اتم به اتم چیزها حرفی نمی زند او فرض را بر این قرار داد که اگر دانشمندان فراگرفته اند که چگونه ترانزیستورها و دیگر سازه ها را با مقیاس های کوچک بسازند ، پس خواهیم توانست که آنها را کوچک و کوچکتر نماییم . در واقع آنها به مرزهای حقیقی شان در لبه های نا معلوم کوانتوم نزدیک خواهند بود به طوری که یک اتم را در مقابل دیگری به گونه ای قرار دهیم که بتوانیم کوچکترین محصول مصنوعی و ساختگی ممکن را ایجاد نماییم و جای این سوال باقی می ماند که با استفاده از این         فرم های بسیار کوچک چه وسایلی می توانیم ایجاد کنیم ؟

    فیمن در ذهن خود یک دکتر مولکولی را تصور کرد که صدها بار از یک سلول منحصر به فرد کوچکتر خواهد بود و می تواند به بدن تزریق شود و درون بدن برای انجام کاری یا مطالعه و تایید سلامتی سلولها، انجام ترمیمی و به طور کلی برای نگهداری بدن در سلامت کامل به سیر بپردازد . واژه فناوری نانو اولین بار توسط نوریوتا ینگوچی استاد علوم دانشگاه توکیو مطرح شد .او این واژه را برای توصیف ساخت مواد (وسایل) دقیقی که تلورانس ابعادی آنها در حد نانومتر می باشد، به کار برد. مینسکی توانست به تفکرات فیمن قوت ببخشد مینسکی پدر هوش مصنوعی و شاگردش  درکسلرگروهی از دانشجویان کامپیوتر را به صورت انجمنی دور هم جمع کردند . او افکار جوانترها را با یکسری ایده ها که خودش نانو تکنولوژی نامگذاری کرده بود مشغول می داشت .

     درکسلر تنها درجه دکتری نانو تکنولوژی را در سال 1991 ازدانشگاه MIT دریافت داشت او یک پیشرو در طرح نانو تکنولوژی است .

     

    شکوفایی بسیار از فناوری های مهم ازجمله فناوری اطلاعات و بیوتکنولوژی به عنوان دو دستاورد بسیار عظیم قرن بیستم بدون بهره گیری از نانو تکنولوژی دچار اختلال  خواهند شد .

    اصول پایه نانو تکنولوژی

    نانو تکنولوژی، تکنولوژی سریع و نوینی است که امکان کار، دست کاری و تولید ابزار، مواد و ساختار هایی در سطح مولکولی و حتی اتمی توسط اتم در ساختارهای عملکردی در بعد نانومتر را می دهد .

    ما با روشهای نانو می توانیم ابزار های چند کاره، خود تنظیم، خود کنترل و خود ترمیم بسازیم .

    واژه نانو از یک کلمه یونانی به معنای" کوچک یا ریز" مشتق شده است نانو به اندازه بین 1 تا 100 نانومتر می گویند.طول موج نور مرئی بین 400- 700 نانومتر و سلول زنده اندازه ای معادل یک میکرون (1000 نانومتر ) دارد.

    (جداول در فایل اصلی موجود است)

     اساس ارتباط نانو تکنولوژی و علم و تکنولوژی غذا

    معنای حقیقی نانو ساینس و نانو تکنولوژی چیست؟

    Nano science: مطالعه پدیده ها و دست کاری مواد در مقیاس های اتمی، مولکولی، ماکرو مولکولی است جایی که خصیصه ها تفاوت چشمگیری با مقیاس های بزرگ دارند.

    Nano technology: تکنولوژی است که به وسیله آن ما در خواص مولکول های تشکیل دهنده مواد تغییری ایجاد می نماییم تا بتوانیم از آنها در طراحی ، تولید و استفاده از ساختارهای کاربردی، ابزار ها و... بهره جوییم (تا بهتر استفاده گردند).

    معرفیIntroduction

    امروزه رقابت بازار های تکنولوژیکی برای حفظ قدرت در صنعت غذا و فراوری غذا امری ضروری است . مصرف کننده ها متقاضی محصولات معتبر (مجاز) خوش طعم و سهل و ساده هستند . آینده متعلق به محصولات ،  فرآوری و فرآورده های جدیدی است که اهداف زیر را دنبال می کند :

    بهبود کارایی محصول و طولانی شدن عمر ماندگاری و تازگی محصول ، بهبود کیفیت و ایمنی غذا.

    نانو تکنولوژی می تواند برای توسعه مواد در اندازه های کوچک بهسازی ، کنترل و انتقال محموله شناسایی آلودگی و ابداع نانو ابزارهایی برای زیست شناسی سلولی و مولکولی استفاده شود . نانو تکنولوژی شامل ابداع و استفاده از مواد آلی و غیر آلی در مقیاس نانو می باشد.

    نانو تکنولوژی نوید مهیا کردن شیوه ای برای طراحی نانو مواد داده است و مواد ساخته شده سازگار با ویژگی های فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژی اند و توسط ساختارهای مولکولی و دینامیکی مشخصی کنترل می گردند . در این تکنیک های بیولوژیکی قبل از تشکیل فرآورده ژن ها دچار تغییر می شوند . نانو تکنولوژی می تواند پیشرفت های آینده را  کامل تر و با روش های موثرتری و به انواع دیگری آماده کند .

     دست کاری پلیمرهای غذا و مجموعه های پلیمری باعث بهبود کیفیت غذا و سلامتی          می گردد . نانو تکنولوژی نه تنها مواد با ویژگی جدید ایجاد می کند بلکه مواد دیگری با ویژگی های خود جمع کن، خود التیام و نگهداری تولید می کند.

    ارتباط نانو تکنولوژی با مهندسی کشاورزی و سیستم های غذایی

    نانو تکنولوژی به عنوان تکنولوژی قدرتمند قادر است که سیستم غذایی و کشاورزی را متحول کند .امنیت سیستم غذایی و کشاورزی ، درمان بیماری زایی با سیستم توزیع دارو و ابزارهای جدید بیولوژیکی مولکولی و اتمی (سلولی) ، ابزارهای جدید برای شناسایی پاتوژن و حفاظت از محیط زیست مثال های مهمی در رابطه با نانو می باشند.

    برخی نمونه های اساسی نانو به عنوان تکنولوژی قدرتمند مدرن عبارتند از :

    تولید ، فرآیند و ارسال محصولات غذایی که با امنیت بیشتری تولید شده اند زیرا نانو سنسورها برای شناسایی پاتوژن و آلودگی پیشرفت کرده است.

    توسعه نانو ابزارهایی، که امکان ثبت تاریخچه محیط، موقعیت و روشهای ارسال کالا را ثبت می کند .

    سیستم هایی که ترکیبی از حسگرهای هوشمند اند و موقعیت، گزارش، کنترل از راه دور را با امنیت بیشتر و موثرتری انجام می دهند .

    امنیت سیستم غذایی و کشاورزی بسیار حائز اهمیت است، غذاهای سنتی باید با کنترل و امنیت بیشتری تهیه گردند.

    نانو تکنولوژی پتانسیل های واقعی این سیستم ها را حفظ می کند :

    راندمان تولید محصولات وفرآیند های غذایی، امنیت غذا، و پیامد های زیست محیطی تولید، انبار، توزیع بهتر غذا خواهند شد . با این فناوری در کشاورزی اگر یک گیاه یا حیوان دچار بیماری شود . روزها، هفته ها و ماه ها قبل از حضور بیماری توسط نشانه های ارگانیسم شناسایی شده و از شیوع آن جلوگیری می کنیم

  • فهرست و منابع گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

    فهرست:

    نانو تکنولوژی ، فناوری

    نوین .......................................................................................................4

    تعریف نانو تکنولوژی .................................................................................................................4

    تاریخچه نانو در جهان ................................................................................................................5

    اصول پایه نانو تکنولوژی ............................................................................................................6

    اساس ارتباط نانو تکنولوژی و علم و تکنولوژی غذا ....................................................................7

    ارتباط نانو تکنولوژی با مهندسی کشاورزی و سیستم های غذایی .................................................9

    عناصر پایه در فناوری نانو .........................................................................................................12

    نانو بیو مواد،  نانو مواد و کاربردهای آن ها ...............................................................................13

    نانو لوله ها ...............................................................................................................................15

    نانو کامپوزیت ها .....................................................................................................................16

    نانو کپسول ..............................................................................................................................16

    نانو تکنولوژی برای توزیع تحت کنترل و سیستم کپسولی .........................................................17

    مزایای متعدد سیستم کپسولی ...................................................................................................18

    نانوسنسورها .............................................................................................................................19

    پتانسیل نانو سنسورها و تحقیقات در صنعت کشاورزی و غذا ....................................................22

    نانو فیلترها و کاربرد آنها در بیوتکنولوژی .................................................................................24

    ماشین های نانو تکنولوژی ........................................................................................................15

     

    میکروسیال ...............................................................................................................................16

    نانو بیوپروسس .........................................................................................................................16

    نانو سنسور های بیوآنالیزی .......................................................................................................16

    سطوح بیوسلکتیو .....................................................................................................................16

    بسته بندی نانو Nano packaging .......................................................................................16

    کاربرد های نانو در صنعت بسته بندی .......................................................................................17

    غذاهای نانو Nano Food .....................................................................................................17

    نتیجه گیری .............................................................................................................................18

    واژه نامه ..................................................................................................................................19

    منابع ........................................................................................................................................21

    ضمائم .....................................................................................................................................22

     

    منبع:

     

    1) جهانشاهی، محسن 1383، دسته بندی کاربردی فناوری نانو در شاخه بیوتکنولوژی قابل دسترسی در سایتhttp://www.irannano.org

    2) Huang.T, Chen.W, Geng.T, Gomez.R, Bashir.R, 2003, Fundamentals on nanotechnology relationship to food science &technology, lorre purdue university.

    3)  Morris.J.V, 2005, Is nanotechnology going to change the future of food technology?, available online

     http://www.foodtech-international.com.

    4) Shefer.A, 2005, The application of nanotechnology  in food industry, New jersey, USA. available online 

    http://www.foodtech-international.com.

    5)  Mararu.J.C, Haung.Q and other … , 2005, Nanotechnology: a new frontier in food science, AgroFOOD industry hi-tech Vol 16 - No. 6 

    6) Elamin.A, 2005, Nanotechnology research directed at food industry, available on line. http://www.foodnavigator.com/

    7) Scott.N, Chen.H, 2003, Nanoscale science & engineering for agriculture & food system , Cornell University.

    8) Wolfe.J, 2005, Safer and guilt-free nano foods, NewYork.

    9) Shefer.A and Shefer.S, 2003, Nutraceutical and beverages. US patent application No;20030152359 .

پروپوزال در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, گزارش سمینار در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, تز دکترا در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, رساله در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, پایان نامه در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, تحقیق در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, مقاله در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, پروژه دانشجویی در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, تحقیق دانشجویی در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, مقاله دانشجویی در مورد گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی, پروژه دانشجویی درباره گزارش سمینار نقش فناوری نانو در صنایع غذایی

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول